[...] zdrowo nie znaczy wcale nie smacznie, wystarczy trochę wyobraźni. Np. ostatni posiłek jaki od dłuższego czasu szamam to. Ubijamy białka jaj na sztywno dodajemy potem 1 czy 2 żółtka i już nie ubijamy tylko mieszamy - robimy omlet pod przykryciem. Do tego nadzienie - ser biały i smakowa odżywka białkowa - żeby się podlizać niech będzie 100% [...]
[...] , np w przepisie na brownie z dynią ? Zmielone wiórki mają inne makro jesli chodzi o węgle, ale może byłyby OK, aby zcowac konsystencje tego ciasta ? Szkoda mi wyrzucać żółtka, więc cciałam zapytać, czy używałaskiedyś całych jaj zamist samych białek do tych przepisów ? Chcialabym spróbować, zmniejszając ogólną ilość tłuszczu w przepisie, np. [...]
[...] -galaretka truskawkowa bez cukru (u mnie 23g) -ok 300ml ciepłej wody -200g jeżyn/jagód/malin Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać słodzidło a następnie żółtka i dalej ubijać. Powoli dodawać miks mąk, wheya i proszku do pieczenia cały czas miksując. Gotową masę przelać do wysmarowanej tłuszczem/wyłożonej papierem do pieczenia [...]
[...] i kupię droższy produkt :-) Czuję, że będzie to moja główna odżywka. Cenowo wypada podobnie do izolatu, a białko najlepsze z najlepszych (tak, tak - najlepsze, najbardziej wartościowe białka są w żółtkach :-) ) Izolat też kupię - dobrze, że nie wyrzuciłem szejkerów (w jednym trzymam sezam) Zmieniony przez - MaGor w dniu 2014-07-21 13:03:23
mity dotyczące jaj zostaly juz dawno obalone, jesli ktos nie ma problemu z cholesterolem to nie ma powodu do obaw, sam jem kilka jaj dziennie i cholesterol mam w normie, nawet w dolnej granicy poza tym z żółtka więcej pozytku niż szkód
Korzystając z doswiadczeń Amiego, postanowiłem stworzyć własne "Gelato" LCHF, zaczęło się dobrze bo wszystko łatwe, 6 jaj, ubić białko na zimno, na parze ubijać żółtka - dodałem 30 tab Stevii, pozostało ubić śmietanę kremówkę 30%, wszystko wymieszać i zamrozić. Przedłużyłem czas ubijania śmietany myśląc im dłużej tym lepiej - oczom moim ukazało [...]
Używam jaj w proszku od kilku miesięcy. Poważone na porcje były ze mną w Norwegii. 50g żółtka, 5-7 g czystej glukozy i kartonik śmietany. Wszystko w jednym i za rozsądną cenę. Ale w Norwegii dobra śmietana była...
z chcelm Z chlebem? Lepsze kasze,ryz,makarony,ale razowy czy pelnoziarnisty moze byc. Majonez bardziej jako zbedny dodatek.Straj sie go unikac.Okolotreningowo to juz w ogole. Bialka jaj sa latwo prezyswajalne,ale jak chcesz je po treningu to szkoda wyrzucac zoltka.Mozesz dac mieso,ryby. Zmieniony przez - Hihihehe w dniu 2008-10-02 19:56:42
Ok już przeczytałem o lecytynie może być z soi albo z żółtka kurzego. Czyli nawet jak jest z soi to nie wpływa to na żadne nawodnienie lub trawienie jak w przypadku laktozy? Przeczytałem, że nawet może wspomagać jeśli dobrze mówię, widzę, że w bcaa olimpa xplode też jest dodatek lecytyny co do wpi właśnie jestem w okresie redukcji i chce [...]
[...] oczyszczonej lub proszku do pieczenia opcjonalnie biszkopty/herbatniki/wafle ryżowe na spód /SFD/Images/2016/8/16/867983e51cdb43e7a7a8ec2b5818af9a.jpg Białka jaj ubijamy, żółtka mieszany z resztą składników. Żeby sernik był delikatny dobrze jest zrobić to blenderem lub przepuścić tawróg wcześniej przez maszynkę do mielenia. Delikatnie mieszamy [...]
I (pobudka 6.30 , zanim ugotuje to posilek ok 7.00): O 6 wstajesz i wypij szklankę wody platki owsiane (100g) orzech wloski (10g) mleko 0,5% (250ml) 4 bialka z jaj (czasami zjem cale jaja) suma: 584 kcal; 365,76g B (24%); 77,01g W (53%); 14,48g T (23%) - tlusto? Dobrze jest. Żółtka też jedz II (ok 11.30): bialy ryz (100g) puszka tunczyka (ok 120g [...]
[...] trenujesz wszystko prawidłowo technicznie to tylko tak dalej. JAJA no to temat dla każdego inaczej spostrzegany niby w świecie lekarskim nie za duzo 3/4 dziennie ale Ja spozywam nawet 10 dziennie i nie mam z tym problemów-zalezy z czym to spozywasz i co jeszcze dokładasz,oraz mozna ograniczyc żółtka na 10 jaj 2/5 zółtek max. POZDRAWIAM WSZYSTKICH